previous | next

Koningin Wilhelminalaan 14 OUDERKERK AAN DE AMSTEL

Save property
This apartment is purchased

Description

Aan ongetwijfeld de bekendste en meest markante laan in de dorpskern van Ouderkerk is deze bijzondere twee-onder-één-kapwoning met grote garage en zeer grote tuin (zuidoost) gelegen.

De woning is mooi breed, buitenwaarts maar liefst ca. 6.60 m1 en heeft een goothoogte van ca. 5.25 m1.
Naast de garage, welke voorzien is van een pannenkap en bij de woning kan worden getrokken, is een brede zijtuin, waar wellicht een tweede garage gebouwd kan worden. Aan de voorzijde is behalve een ruime voortuin, een oprit/parkeerplaats op eigen terrein voor twee (2) auto's naast elkaar. De zeer grote beschutte achtertuin (12 x 12 m1) ligt op het zuidoosten en heeft heerlijk de hele dag zon.

Het woonhuis is zowel in- als uitwendig in zeer nette staat, voorzien van centrale verwarming, isolerende beglazing, lichte keuken met inbouwapparatuur, doorzonwoonkamer met grote erker voorzijde en raam in zijgevel en op de verdieping drie slaapkamers en witte lichte badkamer met o.a. 2e toilet, kunststof ligbad, raam in voorgevel, vloerverwarming via c.v. en betegeling tot plafond. Vanaf de grote overloop brede hardhouten open trap naar de oningedeelde afgewerkte zolder-kapverdieping met o.a. royale dakkapel aan de achterzijde.
De naastgelegen stenen garage annex berging met houten openslaande garagedeuren heeft een pannenkap, raam aan de kopgevel en raam met deur aan de terraszijde, een grote bergvliering en is volledig voorzien van een spouwmuur. Aan de achtergevel is over de volle breedte een electrisch (gesloten box) zonnescherm.
Er zijn mogelijkheden om indien gewenst het huis drastisch te vergroten, o.a. door het bij het woongedeelte trekken van de garage inclusief verdieping, het plaatsen van een achteruitbouw aan garage en achtergevel en het plaatsen van een dakkaper/dakopbouw en/of dakkapel(len) op de garage, zodat een vloeroppervlakte van totaal ca. 200 m2 kan ontstaan.
Alle voorzieningen liggen op loopafstand; scholen, winkels, horeca, medische voorzieningen en halten openbaar vervoer. Verder heeft Ouderkerk a/d Amstel een groot aantal recreatiemogelijkheden, zoals natuur- en recreatiegebied de Ouderkerkerplas, de prachtige rivier de Amstel met het aanliggende eeuwenoude poldergebied met diverse historische riviertjes, maar ook tennisbanen, sportschool, manege, sporthal en voetbal- en handbalclub, een open luchtzwembad en natuurijsbaan, alsmede een 27-holes golfbaan op nog geen 10 minuten afstand. Verder pal nabij een fraai Heempark en een wandelroute door de weilanden richting de Amstel. Op culinair gebied is Ouderkerk bekend om zijn vele restaurants met terrassen aan het water.

Ouderkerk a/d Amstel is nog een echt levendig en gezellig dorp dichtbij Amsterdam, waar het heerlijk rustig wonen is, met alle gemakken van de bruisende hoofdstad direct binnen handbereik. Met de auto of openbaar vervoer bent u in luttele minuten filevrij op alle belangrijke wegen in en rond Amsterdam, Amstelveen en Amsterdam-Zuidoost. Met de fiets bent u binnen 20 à 25 minuten in Amsterdam en binnen 10 minuten in Amstelveen. De Zuidtangent, een supersnelle busverbinding tussen Amsterdam-Zuidoost, Amstelveen, Schiphol, Hoofddorp en Haarlem heeft ook een halte (op korte loopafstand) in Ouderkerk.

Een heerlijk halfvrijstaand woonhuis met garage derhalve op een perfecte locatie in de dorpskern op loopafstand van alle voorzieningen en met ruime uitbreidingsmogelijkheden nu of in de toekomst!

Indeling:
Begane grond:
Grote voortuin. Brede oprit/parkeerplaats op eigen terrein voor twee (2) auto's naast elkaar. Zijtuin. Naastgelegen aangebouwde stenen garage annex berging met houten openslaande garagedeuren, pannenkap, bergvliering, ramen, tuindeur en in spouw gemetselde muren.
Entree/hal/gang. Meterkast. Trapkelderkastje. Toiletruimte. Doorzonwoonkamer met groot erkerraam aan de voorzijde en raam in de zijgevel. Dichte lichte keuken met inbouwapparatuur, o.a.: gaskookplaat, afzuigkap, oven en dubbele spoelbak.
Beschutte grote achtertuin (ca. 12 x 12 m1) op het zuidoosten met sierbestraat terras; de hele dag zon. Aan de achtergevel buitenkraan en over volle breedte electrisch (gesloten box) zonnescherm. Buitenkraan. Deur naar garage.

Verdieping:
Grote vierkante overloop met inbouwspots plafond. Achterzijkamer, grote achterslaapkamer met dubbele deuren aan balkon. Voorslaapkamer. Lichte badkamer voorzijde met kunststof ligbad met thermokraan, 2e toilet, raam en wastafelmeubel, betegeling tot plafond, vloerverwarming via c.v.-installatie. Hardhouten open trap naar:
Zolder-/kapverdieping:
Grote afgewerkte zolderruimte met royale dakkapel achterzijde, aansluitingen wasmachine en droger en Bosch combi-HR-ketel.
Read full description

Features

Transfer

Status
purchased
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
semi-detached house
Construction type
Existing property
Year of construction
1958
Roof covering
gabled roof

Surface Area and Volume

Usage area Living
105 m²
Other indoor space
16 m²
Building-related outside
2 m²
Gross volume
390 m³
Lot size
305 m²

Layout

Total number of rooms
5
Number of bedrooms
4
Number of bathrooms
1
Facilities
TV cable, external sun blinds

Energy

insulation
double glazing
Heating type
boiler
Hot water
boiler
Type boiler
HR Bosch
Boiler year
2010
Property boiler
Freehold property

Land registry details

Municipality
Ouder-Amstel
Section
C
Lot
2392
Surface area
305 m²
Ownership structure
Full ownership

Outside Area

Location
In town or city centre, In a residential neighbourhood, Sheltered location
Garden type
Backyard
Garden
Well maintained, southeastern, 12 x 12 m
Surface area
144 m²
Accessible via back
yes

Garage

Type of garage
Shed or annex (stone/brick), Parking space
Capacity
1
Facilities
voorzien van elektra, met vliering

Parking

Type of parking
Public parking
View all features

All photos

Share this property